O firmie

Firma MATRO rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. jako Zakład Rzemieślniczo-Wędliniarski, który prowadził Tomasz Pietruszka. W prowadzeniu zakładu pomagał mu ojciec Czesław Pietruszka - Mistrz Masarski z wieloletnim doświadczeniem.

Wyroby produkowane w masarni Pana Tomasza Pietruszki oparte były na tradycyjnych recepturach, co sprawiło, że  szybko znalazły uznanie wśród okolicznych klientów. Skłoniło to właściciela do powiększenia firmy.             

Pięć lat później Zakład przekształcił się w spółkę cywilną, której współwłaścicielami  zostali bracia - Tomasz i Roman Pietruszka. W późniejszym czasie do pracy w spółce zaangażowały się żony właścicieli: Marzena i Alicja. Wówczas firma uległa przekształceniu w spółkę jawną pod nazwą – MATRO Masarnia T.R.M.A. Pietruszka Spółka Jawna. Pod taką nazwą istnieje do dzisiaj.

Dzięki odważnym decyzjom współwłaścicieli i systematycznemu rozwojowi firmy w 2004 r. rozpoczęto rozbudowę zakładu.

Równocześnie z rozbudową podjęto działania na rzecz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej produkowanej żywności poprzez wdrożenie systemu HACCP.

Zastosowanie nowoczesnych maszyn i urządzeń gwarantujących dużą powtarzalność produkcji, jak również zespół fachowców posiadających doświadczenie w produkcji wyrobów wędliniarskich opartych na tradycyjnych recepturach oraz wysoka jakość surowca mięsnego będącego pod stałą kontrolną służb weterynaryjnych sprawia, że oferowane przez nasz zakład produkty zdobywają uznanie coraz większego grona klientów.

         W okresie swojej kilkunastoletniej działalności firma otrzymała kilka nagród i wyróżnień:

W 2003 r. firma MATRO otrzymała I Nagrodę w ogólnopolskim konkursie „PRACODAWCA – ORGANIZATOR PRACY BEZPIECZNEJ” organizowanym przez Państwową Inspekcję Pracy.

             Za 2008 i 2009 rok Dziennik „Puls Biznesu” wyróżnił MATRO „Gazelą Biznesu” potwierdzając naszą przynależność do grona najdynamiczniej rozwijających się firm. 

W 2008 r. firma MATRO otrzymała certyfikat upoważniający do produkcji wyrobu tradycyjnego pod nazwą „Kiełbaski Rawickie”, wpisanego na listę „Produktów Tradycyjnych” Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Regionalnego

W chwili obecnej nasze wyroby dostarczane są do blisko 450 placówek handlowych. Transport odbywa się przy użyciu własnych, nowoczesnych, odpowiednio dostosowanych środków transportu, co gwarantuje ciągłość i terminowość dostaw.

            Najważniejszym celem naszego zakładu jest zaspokajanie potrzeb Klientów, poprzez tworzenie produktów o niepowtarzalnym smaku. 

Firma od zaistnienia na rynku przywiązuje najwyższą wagę do tradycji i jakości produktów. 

 

Zapoznaj się z ważnymi informacjami dot. Twoich danych osobowych - więcej na:

www.matro.pl/aktualnosci/news/article/obowiazek-informacyjny.html

www.matro.pl/aktualnosci/news/article/obowiazek-informacyjny-1.html

Certyfikaty i nagrody